23 June, 2010

tidak sempurna.

Bukan aku yang cari pasal .

Ingat. Kenapa aku begini?

Jangan kau persoalkan.

Aku tahu apa yang aku buat.

AKu tw apa yang aku fikir.

Jangan ingat aku nie hanya taw untuk memanupulasi hati kaw jak.
Ya! Betul, aku tak sempurna.

Tapi aku berusaha untuk menjadi yang sempurna ,walaupun aku tahu pasti gagal untuk aku terima. Jangan anggap manusia itu selalu lupa. Jangan anggap manusia itu selalu leka. Aku manusia yang pernah menjalani kehidupan getir bersama kaw. Turut menempuh saat bahagia dan gembira dengan kau. Cuba bayangkan aku ditempat kau.

Kau taw apa yang aku fikirkan. Jangan kau anggap kau beriman dengan iman yang utuh di sisi -NYA. Ingat ! aku tahu semua. Jangan berlagak seperti kaw PAKAR. Aku tahu hati kaw terkandung apa. Mungkin aku buat dosa, mungkin juga aku bersalah. AIB? erm. Oke. Aku tak kesah. SILA LIHAT KAT BLOG INI! ADA TERTERA KAH NAMA KAU? ADA AKU TULIS NAMA KAU SEBESAR HURUF?

Cari. Cuba cari.

Aku hanya tenang menaip cacatan ini .Senang duduk di bangku kecil biru dengan baju sekolah padaku. Aku keliru. Kenapa kau tidak pernah cuba untuk berubah. Lihat saja, apa yang tulis . Kau sebut nama aku. Kau julang nama aku, seolah-olah mereka anggap aku yang salah. Jangan cuba untuk cari pasal, jika kau tidak berani untuk tanggung penderitaan aku. Aku tahu aku bukan yang terbaik .

Tapi aku maw kau tahu, aku bukan insan yang senang untuk diperbodoh dan di paksa. Jangan kau lupa , aku bersama kau seberapa lama. Jangan pernah lupa. Aku cukup kenal dengan isi hati kau, aku mahir dengan permainan kau.

.:Tot Tot Tot, Sekian Terima Kasih:.

0 comments: